ОБРЪЩЕНИЕ
На академичното ръководство на
„Национален български университет – трета възраст“
към 2 200 000 български пенсионера, към техните синове , дъщери и внуци. 

Приятели, ние 2 200 000 пенсионери сме лавина, която сега има уникалната възможност да помете статуквото, политическите партии, които провеждат  жесток геноцид над нас,майките и бащите на нацията.

С  пенсии от 107 евро за 800 000 пенсионера и 1 300 000 с пенсии до 178 евра, което е критичния праг на бедност у нас, а в Австрия например този праг е 1 560 евро, с най-ниски пенсии в Европа,от недолекуване, недохранване и в самота,деца и внуци в богатите страни, бавно гаснат и в агония умират всяка  година към 100 000 пенсионера, по данни на НОИ.За  20 години 2 500 000 пенсионери са предали богу дух.Близо толкова млади  българи, за отглеждането и обучението на които са похарчени 100 милиарда лева са емигрирали в богатите  страни, там да създават национален доход..В резултат на тази политика на статуквото от 9 милиона,сега в границите  на родината живеят 5 129 000 българи

Това е съзнателна политика на геноцид. Как може в Македония минималната пенсия  да бъде 220 евро,в Сърбия 240 р.,в Румъния 260, а в Хърватска и Словения 500 евро.

Братя и сестри  български пенсионери, изборът на евродепутати на дава за първи път уникална възможност, всички ние да дадем своя глас на протест към статуквото,като гласуваме за непартиен, независим кандидат за евродепутат какъвто е Минчо Христов Куминев.

Приятели, представете се шока  и ужаса за партиите у нас и за институциите в ЕС, за медиите, мълчаливите и кротки  пенсионери, като лавина помитат политическите партии, статуквото, което ги обрече на геноцид.

А за това е необходимо само да дадем своя глас на протест към  партиите, като  гласуваме за непартийния независим кандидат за евродепутат Минчо Христов Куминев, доц. д-р ,водещ предаването „Премълчани истини“ в ТВ Евроком.

Имаме вече примера на президентските избори, когато протестният вот за Цецка Цачева, постави на поста Президент на Р. България, малко известният до тогава Р.Радев.

Този наш протестен вот ще бъде урок за прекратяване на геноцида над българските пенсионери.

Ние пенсионерите, нашите деца и внуци ще гласуваме за Минчо Христов Куминев, защото в  своята програма той ще отстоява: средноевропейски минимални пенсии; коледни надбавки не по 20 евро, а по една минимална пенсия; безплатно здравеопазване и зъболечение, в т.ч. и зъбопротезиране, а  защо не и импланти; безплатни лекарства; една седмица безплатно балнеолечение; безплатни два билета за пътуване в страната и безплатен градски транспорт; за жилището в което живее пенсионера да не плаща данък сгради и такса смет;

И още, ДДС за лекарства, храни, печатни издания на средно европейско равнище  5-7 %. Подоходен данък до 50 %, а корпоративен данък до 35% както е в ЕС.

Всичко казано до тук не е утопия а се провежда реално в живота на пенсионерите в европейските страни.

Също така търсене на финансова и наказателна  отговорност за престъпната приватизация, за корупционните  практики и присвояване на  еврофондове. При доказване на доходите за придобита собственост, в хазната ще се влеят стотици милиарди лева.

Братя българи пенсионери,наши деца и внуци,в програмите на партиите и коалициите не се говори за борба с бедността, а се кълнат в евроценности .

В  България няма друга общност като нас пенсионерите на проблемите на които да се издават 6 седимичника с общ тираж към 1 милион броя. В тях много от вас споделят своя тежък и незаслужено мизерен живот. И тези медии ще подкрепят идеята за общ наказателен вот за партиите, довели народа до пословична бедност и мизерен, най-кратък живот,7 години по кратък от на испанци и италианци.А за тези 7 години държавната администрация спестява от пенсии  50 милиарда и 700 милиона лева, при най-ниската средна пенсия в Европа.

Братя и сестри, нека  ние заедно с деца и внуци покажем нашата решителност за промяна на статуквото и че ние заслужаваме достоен живот, какъвто имат пенсионерите в останалите страни в ЕС.

За това е  достатъчно, само всеки от нас, всички ние заедно с нашите деца и внуци да гласуваме с бюлетина № 15 за непартийния, независим кандидат за евродепутат доц.д-р Минчо Христов Куминев.

Да повторим наказателният вот за Цецка Цачева, за статуквото.

ВСИЧКИ ЗАЕДНО НИЕ ЩЕ УСПЕЕМ. БОГ Е С НАС!

За академичното ръководство на „Национален български университет – трета възраст“:
Ректор акад. д-р Ганчо Попов

editorБез категорияОБРЪЩЕНИЕ На академичното ръководство на „Национален български университет - трета възраст“ към 2 200 000 български пенсионера, към техните синове , дъщери и внуци.  Приятели, ние 2 200 000 пенсионери сме лавина, която сега има уникалната възможност да помете статуквото, политическите партии, които провеждат  жесток геноцид над нас,майките и бащите на нацията. С  пенсии от 107 евро за...НАЦИОНАЛЕН БЪЛГАРСКИ  УНИВЕРСИТЕТ - ТРЕТА ВЪЗРАСТ