ДО

Г-Н РУМЕН РАДЕВ, ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г-Н БОЙКО БОРИСОВ, МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г-Н БИСЕР ПЕТКОВ, МИНИСТЪР НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА

П Р И З И В

От студентите с посребрени коси при откриване на учебната 2019-2020 година на „Национален български университет – трета възраст“ на 8 октомври 2019 г.

Уважаеми господа,
При най ниската минимална пенсия в ЕС от 240 лв. и най нисък праг на бедност, 5 пъти по нисък в Европа и от тук от недолекуване, недохранване в самота. Над 1 200 000 под критичния праг на бедност, бавно и мъчително угасват и умират. По данни на НОИ, към 100 000 пенсионери биват отписвани от НОИ от техните наследници.
Средната продължителност на живота в Република България е 74 години при към 84 в развитите страни н ЕС.

Господа, защо ни отнемате на всеки от нас по 10 години от живота !!!

Как при две трети от нашият БВПЧ в  Македония и Сърбия пенсиите са съответно 220 и 240 евро. При това Сърбия води три войни, преживя  ембарго, американските крепости им сринаха мостови и заводи, загинаха много хора.

Ако това бе нас ни сполетяло!!!

В Румъния, която до скоро бе след нас, минималната пенсия е 600 лв. при БВПЧ, с малко по вече от нашия.
Това ли заслужават бащите и майките на нацията. За тях големия български световно известен художник Владимир Димитров – Майстора казва:

„Нашите бащи са мъдреци, а майките ни са светици.“

Ние сме може би единствената страна в ЕС с 20 % ДДС за лекарства, 10% подоходен и корпоративен данък, докато в страни от ЕС те са съответно до 50 и 35%.
Както пенсионерите казват, нашата бедност е въпрос на политическо решение, а не на липса на пари.

Тази политика се води е от десетки години и продължава и до днес.
Това ли заслужават мъдреците и светците на нацията.
Това не бива да продължава!!!

О Б Р Ъ Щ Е Н И Е

За това ние студентите с посребрени коси от „Национален български университет -трета възраст“, като представители на над 2 200 000 хора от третата възраст се обръщаме с болка и надежда за съпричастност и помощ за един заслужен достоен живот на българските пенсионери  към вас УВАЖАЕМИ

Госпожо Урсула фон дер Лайнен, Председател на Европейската комисия  и

Госпожо Лаура Кьовеши, Главен Прокурор на Европейския съюз.

Не е ли унизително и недопустима за ЕС, в страни в неговата общност, в 21 век пенсионери със 123 евро на месец, крайно недостатъчни за пълноценно медицинско обслужване, пълноценно хранене, плащане на данъци, на комунални услуги, градски транспорт и нито цент за културни интереси.
Тъй като нашата държавна администрация, мислим, няма случай когато да не приеме решение на ЕС и ЕК,

Вие сте последната ни надежда и упование, разчитаме на Вас за да се прекрати порочната бедност от 123 евро месечна пенсия на огромната част от българските пенсионери.

 ПРИЗИВЪТ И ОБРЪЩЕНИЕТО СА ПРИЕТИ С ГЛАСУВАНЕ ЕДИНОДУШНО ОТ НАД 250 СТУДЕНТИ С ПОСРЕБРЕНИ КОСИ, УЧАСТНИЦИ В ОТКРИВАНЕТО НА УЧЕБНАТА 2019-2020 ГОДИНА НА „НАЦИОНАЛЕН БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ТРЕТА ВЪЗРАСТ“

editorНовиниДО Г-Н РУМЕН РАДЕВ, ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Г-Н БОЙКО БОРИСОВ, МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Г-Н БИСЕР ПЕТКОВ, МИНИСТЪР НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА П Р И З И В От студентите с посребрени коси при откриване на учебната 2019-2020 година на „Национален български университет - трета възраст“ на 8 октомври 2019 г. Уважаеми...НАЦИОНАЛЕН БЪЛГАРСКИ  УНИВЕРСИТЕТ - ТРЕТА ВЪЗРАСТ